Forum
| Autor | Wiadomość | ||||
|---|---|---|---|---|---|
|
whynotusa Gość |
Dodano: 2011-08-19 09:10:21
Jak zrealizować amerykański czek w Polsce??? więcej
|
||||
|
Ala Gość |
Dodano: 2011-08-19 09:10:21
Super, że umieściliście ta informację!!! Właśnie niedawno wróciłam z Alaski i zastanawiałam się co zrobić z tym amerykańskim czekiem. Dzięki za info!!!
|
||||
|
kamilek Gość |
Dodano: 2011-08-19 09:14:39
to prawda - w PKO chyba można załatwić to najszybciej
|
||||
|
Kasiulka Gość |
Dodano: 2011-08-22 14:17:36
Właśnie kilka godzin temu wróciłam z PKO i na prawdę realizacja czeku poszła bez problemu :) zaraz śmigam na zakupy żeby dobrze spożytkować moje pieniążki :)
|
||||
|
Rozczarowany Gość |
Dodano: 2012-12-07 14:28:31
Wszystko super, informacja jest prawidłowa. Jednak należy sie upewnić czy ma sie zwykły czek platniczy który Ci od ręki zrealizują, czy taki który musi być przez bank zweryfikowany i trwa to od 8-10 tyg i chcieli ode mnie ok 110 zł za jeden( miałem trzy). Cena tak wysoka gdyż nie miałem konta w PKO Bp, jednak przy posiadaniu konta jest to 20,50. Jutro jadę do Bzwbk gdzie mi to za 35 zł zrobią. Autorzy powinni to uwzględnić w tekście gdyż straciłem godzinę w jednym z warszawskich oddziałów!
|
||||
|
Zakłopotany Gość |
Dodano: 2014-10-15 14:30:51
Jak wygląda sprawa realizacji czeku na okaziciela z USA w PKO Bank Polski?
|
||||
|
podroznik Gość |
Dodano: 2015-02-20 03:30:12
Witam. Mam pytanie czy dalej nie ma problemu z realizacją czeków z usa? Parę lat minęło od napisania tego artykułu. Mam kilka czeków i niewiem czy wracać z nimi do Polski czy starać się zrealizować w USA.
|
||||
|
Andrew Gość |
Dodano: 2020-08-20 17:26:52
Wlasnie dzisiaj tj Czw. 20 - 08 - 2020 wrocilem z z banku PKO Bank Polski , z absolutna odmowa zrealizowania mojego czeku od prezydenta USA Donalda Trump'a. Nie podano mi powodu . Posiadam w tym banku moje konto dolarowe , ale odmowiono mi mozliwosci zdeponowania na nim mojego czeku. Nie udzielono wyjasnienia. Pani menager powiedziala ze nie zna przyczyny , tylko podejrzewa ze ma to zwiazek z pandemia. Oczywiscie wstrzymywanie mozliwosci deponowania pieniedzy na wlasnym koncie , jest nieslychanym przejawem samowoli administracji polskiej , lekcewazenia praw konsumenta i klienta , a nawet ludzkich , poniewaz w ten sposob zamyka droge do obracania pieniedzmi. Wstyd dla Polski.
|
||||